2014/03/12

Hääkuvaus / Must have- kuvia kirkolta!

Olemme hubbyni kanssa molemmat innoissamme valokuvista ja rakastamme ikuistaa parhaita hetkiä valokuvaamalla - niin arjessa kuin matkoilla ja juhlapäivinäkin. Siksi myös hääpäivän valokuvaus on ollut yksi mielessämme paljon pyörinyt asia. Vaikka budjetti on rajallinen, halusimme kuitenkin molemmat ammattikuvaajan häihimme, sillä tuosta päivästä emme halua epäonnisia suttukuvia muistoksi. Emmekä myöskään halua vaivata ketään vieraistamme pyytämällä häntä ottamaan kuvia, sillä menisihän siinä varmasti silloin kuvaajalta itse kemut vähän ohi suun.

Hääkuvaajan olemme iloksemme jo löytäneet, ja hän vaikuttaa erittäin pätevältä osaajalta ja pitää meihin yhteyttä yllä jo tässä vaiheessa todella hyvin - helpotuksen huokaus! :) Toivomme ja uskomme siis, että hääkuvamme ovat näin ollen tärkeänä päivänämme hyvissä käsissä.

Koska valokuvaajakaan ei ole ajatustenlukija -kuten eivät kaasot ja bestmanitkään -, vaikka kuinka ammattitaitoinen ikinä sitten olisikin, on hääparin mielestäni myös hyvä itse pohtia, millaisia kuvia päivänsä aikana toivoo napsittavan. Meillä onkin ensi viikolla ensimmäinen tapaaminen kuvaajamme kanssa ja olemme jo yrittäneet sitä silmällä pitäen kerätä itsellemme muutamia inspiraatiokuvia talteen netin ja pinterestin avulla, jotta voimme edes vähän kertoa kuvaajallemme, millaisia toiveita meillä kuvien tyylin suhteen olisi. Siksipä siis kokosin tänään tännekin muutamia kirkkoaiheisia inspiskuvia luettavaksenne! :)

Yksi toivevalokuvamme häissä olisikin vihkikirkosta lähtiessä ottaa oven kaaren alla "ensisuudelma avioparina"- henkinen valokuva.

Kuva joko oven edessä ulkona...
tai sitten jo ennen riisinheittoa sisällä kirkossa.

Ennen kuin siis astumme riisisateeseen pitäisi yrittää muistaa pysähtyä oven suulle ottamaan tällainen ihana suudelmakuva - toivottavasti jännitys ei vie ajatuksia muualle ja muistamme tämän myös hääpäivänä, hehe!

Love is in the air

Tai jos pusu unohtuu, niin ainakin toivomme hääkuvaajamme muistavan ottaa meistä jonkinlaisen kuvan ennen kirkosta lähtöä tuossa oven alla. Vaikka tähän tyyliin :

Ihana holvikaarioviotos Janakkalan kirkolta!

Hääpari saapuu kirkosta.

Eikä olisi Victorialtakaan matkittu otos hullumpi kirkon ovella seistessä!

Kaunis idea kuvaan.

Ja tietenkin ne riisit kuuluu asiaan myös kuvissa.

Pelkkää hymyä riisisateessakin

Mitä muita kuvia kirkolta?
No ihan ainakin tietenkin morsiamen ja isän sisääntulosta,

Kun ovet aukeaa - kuva!
Isä ja tytär kävelemässä alttarille kuvia!

sulhasesta ja morsiamesta alttarilla sekä sormusten vaihtamisesta...

Alttarikuvia

ja loppumarssista!

Loppumarssista kuvia!

 Ja olisihan hei tällainenkin yksi pieni, herkkä otos oikeesti aivan sydämet sulattava löytää noiden ns. "vakiokuvien" joukosta:

Kukapa ei haluaisi oman rakkaan katsovan alttarilla näin!?

Eikä siinä vielä kaikki, sillä myös hääautolla lähtemisestä on luonnollisesti saatava kuvia kirkolta.

Morsian kipuaa autoon.
Yhdessä auton edessä

Juu ja, kyllähän myös muutama imelä pusukuva autossa kuuluu asiaan. :)

Lähtö kirkolta.

Morsiuspari autossa

Unohtamatta tietenkään asuja, ja itsekkäästi sanottuna morsiamen asua! :D Olisihan se ihana saada kauniit kuvat tästä niin huolella valitusta hääpuvusta; alttarilla , kun laahus ym. ovat aseteltuina ja puku koko loistossaan esillä.

Hääpuku kauniina.


Ihan hauska olisi myös  sellainen "H-hetken jännityskuva" sekä sulhasesta alttarilla että morsiamesta juuri ennen kirkon ovien avautumista, eikö? :)

Odotusta ja jännitystä ennen vihkimistä!

Ainakin tällaisia kuvia olisi ihana saada kirkolta, ja tietenkin vähän eri kuvakulmista. Esimerkiksi alttarikuvia voisi kuvaaja kai helposti napsia myös kirkon yläparvelta, vai voiko? Seuraavaksi sitten pitäisi vielä pohdiskella vähän tarkemmin muita hääpäivän kuvia. Oletteko muut jo miettineet tätä kuvausasiaa vai annatteko kuvaajallenne täysin vapaat kädet? 

Minä kyllä luotan kuvaajaan, mutta en yhtään omiin "mallin"taitoihini, joten siksikin pidän hyvänä ideana jo vähän etukäteen katsastaa, mikä noissa kuvissa ylipäätään toimii ja näyttää hyvältä. Osaa sitten ehkä itsekin vähän paremmin asettua kuviin, jännityksenkin lomassa! :)


2 kommenttia:

  1. Minäkään en luota omiin mallintaitoihin yhtään. Jotenkin pelottaa, että mulla on ihme ilmeet tai kroppa näyttää norsun kokoiselta puvussa…
    Ihania kuvia olit kyllä löytänyt! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hehe, ihana kuulla, etten ole ainut itseni kanssa " vainoharhainen" tässä kuva-asiassa! :D Ja todennäköisestihän sitä kuitenkin unohtaa siinä hääpäivän huumassa kaikki tällaiset must have- otokset, mutta onhan se kiva fiilistellä ja suunnitella tätäkin juttua. :)

      Poista