DIY- askartelua

DIY- kalvosinnapit esim. isälle (isänpäiväksi)  

Tämä on näppärä ja persoonallinen lahja, jonka me sulhasen kanssa annoimme isillemme isänpäivänä. Itse tein isälleni vielä lapsuusmuisto runon, joka huipentui pyyntööni siitä, että isä saattaisi minut hääpäivänä alttarille. Mistä isä ei tietenkään kieltäytynyt (kiitos ihana isäni)! :)

Kuva: By ©VaaleaLilja

Tarvikkeet:

Kalvosinnappien tekeminen on melko yksinkertaista.
Itse tilasin Etsy:stä 10 kappalleen setin harmaan-hopeansävyisiä kalvosinnappeja, joissa on kuvien mukainen "lasikansi".


Lisäksi tarvitset:
- tulostimen
- sakset ja 
- pikaliimaa, jolla kiinnittää lasikannen paikoilleen.

Avainsanat: tulosta - leikkaa - liimaa

 
Toimi siis  näin:
1. Suunnittele itsellesi sopiva teksti/kuvio- pohja koneella. Sovita koko oikeaksi.
2. Kun olet tulostanut itsellesi mieluisat teksti/kuvasapluunat ja leikannut ne kalvosinnappeihin sopiviksi...
3. ... laita liimaa varoen "lasikannen" reunoihin, jottei se leviä ja tuhri lasin sekä tekstien pintaa. Anna kuivua ja asettele lahjarasiaan, yllätä lähimmäisesti iloisesti!

Kuva: By ©VaaleaLilja


Tekstit saajan mukaan:
Me annoimme näitä siis isänpäivälahjoiksi, joten tekstimme olivat tällaiset:

Kuva: By ©VaaleaLilja

Kuva: By ©VaaleaLilja

Siispä nyt vain koneella suunnittelemaan itsellesi mieluisaa taustaa /tekstiä kalvosinnappeihin. Itse tein useita eri versioita, sillä ajateltiin antaa sulhasen kanssa tällaiset myös bestmaneille hääpäivän aattona / aamuna. Ja jos joku vielä suunnittelee, miten kysyä bestmania tehtävään, tässähän olisi myös oiva keino esittää kysymys. ;)

Inspiraatiokuvia
Löytyisikö näistä teidän tyyliin sopivat kalvosinnapit hääpäivään, vuosipäivään tai miksei ihan vaikka synttärilahjaksi? Tai jos oikein tekee mieli askarrella, voihan näistä tehdä vaikka muistot häävieraille; miesvieraille vieraslahjaksi esim. hääparinkuvilla varustetut kalvosinnapit ja naisvieraille sitten itsetehty medaljonki. ;)

 

Helpot ja hauskat viirit - ilman ompelukoneen surinaa!

 

Kuva: By ©VaaleaLilja
Viirit alkavat kai jo kuulumaan monien häiden ns. vakiosomistukseen, ainakin jos useimpia hääblogeja on uskominen. 
Itse en ole vieraana vielä viirejä häissä päässyt näkemään, mutta tässä on kaikille viirifaneille uskomattoman helppo viiriohje, joka saisi varmasti askartelusta vähän vähemmänkin innostuneet kokeilemaan viirien tekemistä.


Näiden viirien valmistukseen et tarvitse edes ompelukonetta, vaan homma käy alle 10 minuutissa ihan perustarvikkeillakin, eli liimalla, saksilla ja pahvilla. :) 

Kuva: By ©VaaleaLilja

Tarvitset:
- tulostimen
- viiripohjan ( valmispohja netistä tai itsetehty)
- pahvia kovikkeeksi
- mielellään tarrapaperia tulostukseen / tai vaihtoehtoisesti liimapuikon
-  söpöä (viiri)nauhaa (itselläni sinivalkoista)
- sakset ja mitan

Näin toimit:

1. Tulosta tarrapaperille viiripohjasi ja leikkaa viirisapluunat irti paperista. (Käytin omissa viireissäni tätä The TomKat Studion pohjaa.)

Kuva: By ©VaaleaLilja

2. Leikkaa pahvista viirin muotoinen kovike tarrapaperin taakse. 
(Itse käytin lahjapakettina saamaani Esprit- pakkauksen kartonkia, joka oli sopivan ohutta ja elastista - mutta paksumpikin pahvi toki sopii.) Leikkaa jokaiselle viirisapluunalle kovike jo tässä vaiheessa. HUOM! Leikkaa pahvi narukiinnitystä varten päätyreunasta n. 1-1,5cm lyhyemmäksi kuin tarrapaperisapluunasi. Kiinnitä tarrapaperi pahviin siten, että tarrapaperia menee pahvin reunan yli (ts. jätä taittovara) nauhan kiinnitystä varten.  

Kuva: By ©VaaleaLilja

3. Asettele viiripalat sopivalle etäisyydelle toisitaan ja mittaa viirinauha haluamallesi pituudelle.
 4. Kun viirisapluunat ovat haluamallasi etäisyydellä aseta naru viirin yläreunaan jääneen tarrapaperiosan keskelle ja taita tarrapaperi "kiinni"siten, että naru pysyy paikoillaan.

 
Kuva: By ©VaaleaLilja


5. Aseta viiri esille ja nauti!  

Kuva: By ©VaaleaLilja


Helppoa kuin hymyily aurinkoisena päivänä, eikö? :)

 DIY- valoideoita kakkupaperista


Kakkupaperista on moneksi, vaikka se onkin melko arkinen ja suht edukaskin askartelumateriaali. Itse olen käyttänyt viimeaikoina kakkupaperia paljon korttien ja kutsujen askartelussa, mutta kakkupaperista voi taikoa myös muita ihania sisustus- ja hääkoriste-elementtejä. Esimerkiksi kakkupaperikoristevaloja voi etenkin syksyn ja talven, sekä näin alkukevään aikaan käyttää tunnelmallisina valonlähteinä.  Valonauhat tuovat kotiin ihanaa lämpöä ja herkkää tunnelmaa. Ja jouluna ne sopivat vaikka koristamaan kuusta!

Valoa pitsipaperin läpi.

Tarvitset näihin yksinkertaisimmillaan vain mieleistäsi (joulu)valonauhaa, pieniä (lasinaluskokoa olevia) kakkupapereita, sakset ja esimerkiksi teippiä, jolla kiinnität kakkupaperisaumat yhteen. Vaivatonta, nopeaa ja kaunista! 

Tästä älyhelpot ja halvat lyhtykoristeet häihin sekä pihajuhliin!
Ihania hempeitä DIY-askartelujuttuja koristamaan loppukesän ja alkusyksyn hämäriä iltoja esimerkiksi puutarhajuhliin ja häihin ovat myös mm. tällaiset kakkupaperilyhdyt. 

Nämä tehdään riisipaperilyhtyjen päälle, joten tarvitset kakkupaperia hieman enemmän ja ne voivat myös olla kooltaan erilaisia, riippuen haluamastasi lopputuloksesta.  Lisäksi tarvitset liimaa, jolla kiinnität kakkupaperit lyhtyyn sekä narua, jolla kiinnität lyhdyt haluamaasi paikkaan. Nämä ovat uskomattoman helpot koristeet pihajuhliin ja loppukesän/ syksyn häihin!

Hauskat Kakkupaperilyhdyt
Tarkemmat ohjeet löydät vielä halutessasi täältä!
   
Ei muuta kuin kakkupaperia ostamaan, onpa ainakin helppo, edukas ja monikäyttöinen materiaali askarteluun! :)

 

Will you be my bridesmaid- boxit

Seuraavassa lupaamani DIY- idea ja koonti kaasoilleni tekemästä bridesmaid - lahjarasioista. 

Kuva: by ©VaaleaLilja
Kaasolahja lienee periamerikkalinen tapa, mutta mielestäni aivan ihana ja kaunis ele omaa kaasoa valitessa. Lahjarasiaan on helppo ujuttaa paitsi itse kysymys, myös muutama morsion ajatus siitä, häiltään ja kaasoiltaan toivoo. Lisäksi se on kiva keino ilahduttaa ystävää (vaikka näin ystävänpäivänäkin) muutamalla pienellä lahjalla, kuten kynsilakalla, hajuvedellä tai vanhoilla yhteisillä kuvilla tms. tyttömäisellä ja häihin sopivalla jutulla. :)

 Itse tein Bridesmaid- boxin yllättäen Prisman askarteluhyllyltä löytämääni laatikkoon, joka on kivasti tuollaisen pahvisen ja rustiikkisen värinen ja sopii oivallisesti myös häidemme romantic shabby chic- teemaan skeä juuttinauhavillitykseeni.

Kuva: by ©VaaleaLilja

 1. Koristele laatikot sisäpuolelta
Ennen laatikoiden varsinaista askartelua koristelin laatikot sisäpuolelta kauniiksi kakkupaperilla, jonka asettelin laatikon pohjalle ja sisäreunoille. Samalla leikkasin kakkupaperista valmiit palat myös kannen koristeluun. Kakkupaperin voi liimata tai halutessaan siistimpää jälkeä myös teipata kaksipuoleisella teipillä rasiaan.


Kuva: by ©VaaleaLilja

 2. Laatikoiden sisällön askartelu - tee laatikoien sisälle kortteja esimerkiksi teemoilla:
     "My girls"     "Our Wedding"    "Your role"     "Your dresses"


Itse tein laatikkooni kortteja juuri tämän netistä the Wedding chicks sivustolta saamani idean mukaisesti. Eli tein kortit " My girls" ,"Your role" ja "Our day" otsikoilla.

"Our Wedding- kortti" oli minulla ehkä enemmänkin kuvakollaasi, jossa oli neitstä printtaamiani ideakuvia häidemme teemasta, väripaletista, kukista, autosta, yleisestä fiiliksestä ja leikkisiä valokuvia juhlatunnelmasta, vieraista ja ohjelmaideoista.


Kuva: by ©VaaleaLilja

Lisäksi leikkelin pahvista ja printtikuvista pieniä "vihkosia", joissa oli minua miellyttäviä ideoita siitä, miten voisimme yhdessä suunnitella häitäni ja viettää tyttöjen laatuaikaa sillä verukkeella. Lisäksi laitoin vihkosiin bridalshower ja polttarit- teemaan liittyviä ideakuvia asioista, joista pitäisin, helpottamaan kaasojen tehtävää. :)

Kuva: by ©VaaleaLilja

3. Askartele kortti, jossa kerrot miksi juuri hän ja mihin häntä tarvitset.
"I need you to wipe away my happy tears" - askartelin vielä kortin, jossa kerroin, miksi valitsin juuri nämä työtöt ja mihin heitä häissämme tarvitsen. Höystin tätä kohtaan myös vähän huumorilla

Huumoria tärkeään asiaan. (Kuva:)

ja lisäsin lopuksi myös tunteillakseni vähän vakavammin valokuvia yhteisistä kokemuksistamme ja lapsuudestamme. Kuvavalinnatkin puhuvat jo puolestaan siitä, miksi olen valintani juuri näin tehnyt. :)

4. Laatikon sisäkannen koristelu:
Laatikon avulla minun oli ennen kaikkea tarjoitus kysyä tytöiltäni, suostuvatko he tehtävään, joten koristelin laatikon sisäkanteen the Wedding chicksien printtipohjan avulla tehdyn suuren kysymyksen: "Will you be my bridesmaid?"

Kuva: by ©VaaleaLilja

5.  Laatikkoon pari hääteemaan sopivaa yllätystä aka Bridesmaids Wedding Favors:
Laitoin boxiin pari pientä käytännön lahjaa, joista hääidemme teema välittyisi. Valitsin Tigeristä häidemme teemavärin mukaisen kynsilakan. Häidemme karkkibuffettia kuvaamaan printtasin boxiin "candy bar"- labelin,jonka kiinnittin niin ikään Tigeristä ostettuun tikkariin. Viimeisein vihjeen häidemme teemasta ja tunnelmasta annin laittamalla laatikkoon otteen photobooth propsista ja häiden vieraslahjaksi suunnittelemani vaaleanpunaisen tuikkukynttilän.

Kuva: by ©VaaleaLilja

6. Tee Save the Date- kortti / hääajankohdan ilmoittaminen
Annoin myös viralliset Save the Date- kortit postin välityksellä, mutta askartelin myöv laatikkoon häidemme ajankohdan ilmaisevan ja kihlaijaiskuvallamme varustetun kalenteriotteen. Tein sen kuvan valmiisieen printtipohjaan.

Boxien Save the Date- printtipohja. (Kuva:)

7. Taittele ja asettele lopuksi kaikki kortit, kuvat, printit ja lahjukset huolellisesti suunniteltuun järjestykseen laatikkoon.

Kuva: by ©VaaleaLilja

8. Koristele laatikon ulkokansi kakkupaperilla ja juuttinaurulla. Luovuta lahjarasia kaasolle kahvin tai teen merkeissä! :)

Kuva: by ©VaaleaLilja


Kakkupaperilla koristellut (karkki)tötteröt häihin tai vaikkapa puutarhajuhliin:

 

Kuva: By ©VaaleaLilja
 Nämä tötteröt ovat mielestäni suloisen kotitekoisia ja näppäriä       juhlissa, joissa ei koko iltaa istuta paikoillaan. Tötteröissä herkut kulkee mukana ja jokainen voi valita mieleisensä combon naposteltavaa. Meillä tötteröt tulevat häidemme karkkibuffaan, mutta nämä sopivat mielestäni hyvin moniin juhliin ja muullekin "kuivamuonalle", kuten pähkinöille, kuivatuille hedelmille ja vaikka söpöiksi popcorn- astioiksi. Myös pikkuväki saattaisi pitää tällaisista tötteröistä niin häissä kuin vaikka lastenjuhlissa. Tötteröt muistuttavat itseäni hieman myös saksalaisen perinteen mukaisista 1. luokkalaisten koululaisten karkkitötteröstä, joita he saavat ensimmäisiä kouluvuosien askelia ottaessaan - tämäkin perinne ryövätään häihimme! :) 


Kuva: By ©VaaleaLilja STEP 1. Tötterön kasaaminenkin on helppoa; 
itse tein ensin sapluunat ruskeasta normaalia kovemmasta askartelupahvista. Tötterön kaavan tein kokoon:15 x15 cm ja leikkasin askarteluapereista muotin mukaisia neliöitä, jotka teippasin kaksipuoleisella teipillä kasaan. Tötteröiden päihin laitoin niitin varmistamaan kestävyyden. Tötteröt voi kasata myös kokonaan nitomalla, mutta minun silmääni niitit hieman tökkivät, joten päädyin kaksipuoleiseen teippiin, joka on näkymätön ja siisti tapa tehdä liitokset. 

STEP 2. Viimeistely:
Kun itse tötteröt on kasassa, leikkasin muotilla sisälle vielä voipaperista (rasvan imevän) kerroksen, jottei esimerkiksi suklaisemmat karkit tee tötteröille hallaa. Teippailin jälleen voipaperikerroksenkin parista kohdasta kiinni 
Kuva: By ©VaaleaLilja
alustaan ja loppuviimeistely tötteröihin tehtiin 
kakkupaperilla, josta leikkasin sopivaan muotoon koristeet
tötterön reunoille.


Muottien avulla tötteröistä tulee luonnollisesti melko samankokoisia, jolloin ne saa helposti sopimaan sisäkkäin. Mikä parasta työskentely on myös nopeaa hyvien sapluunoiden avulla.  Reunusten kakkupaperi antaa mielestäni myös karkkitöteroille häidemme teemaa mukailevan söpöily-lookin, mutta suloisia tötteröt ovat myös ilman reunuksia.
Näiden askartelu on hauskaa ja oikeastaan melko rentoa 
iltapuuhaa vaikka tv:tä katsellessa, suosittelen karkkibuffaa suunnitteleville - ainakin tämä on varteenotettava vaihtoehto perinteisten paperipussien tilalle! :)


 

Note: coming soon!

Isänpäivälahja hääteemaan sopien 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti