2014/03/27

Maaliskussa tehtyä, askartelua + (have) To Do asap!

Kun yksi lempikuuni, eli maaliskuu alkaa vierähtää loppua kohti, on aika tarkastaa, mitä onkaan tullut tehtyä!

Kuva: By ©VaaleaLilja

Tässä kuussa häähommat ovat edenneet ihan kivasti, etenkin viimeisten kahden viikon aikana on saatu paljon, oikeestaan mielestämme tosi paljon asioita hoidettua. To do- listalla on toki silti vielä vino pino hommaa, mutta ainakin näitä on päästy sieltä raksimaan yli:

- vierailu juhlapaikalla
- käytännön asioista sopiminen juhlapaikalla
- pöytien mittaaminen ja alustava pöytäkartta (huh!)
- alustava (1. kerran tarkennettu :D) aikataulu
- alustava menu & juomasuunnitelma
- 1. tapaaminen kuvaajan kanssa, kuvauspaikoista sopiminen
- kutsutarvikkeiden hankinta
- pöytäasetelmien testaaminen & kuvat asetelmista (kaasojen ym. apureiden tueksi hääpäivälle)
- hääsomisteinventaari & puuttuvista tavaroista ostoslista
- kukkapurkkien keräily ja puhdistus valmista
- koemeikki ja -kampaus
- sulhasen asun kokeilua
- hääsukat sulhaselle

Lisäksi:
Kuva: By ©VaaleaLilja

- baarikyltin / pahvikirjainten koristelu
- hääbändin soittolistaan tutustuminen / oman musiikkilistan laadintaa
- hääyövaraus
- vieraslahjarasioiden saapuminen
- ja pientä sekalaista askartelua, jota voit tsekata myös DIY-sivun päivityksistä. ;)

Helpottavaa saada jo nämäkin asiat eteenpäin! Kaikki on kyllä vielä kuitenkin niin "alustavaa", että alan jo ihmetellä, koska me saadaan kaikki asiat esim. juhlatilan (aikataulun/ohjelma, ruoan ja juomien ym.) osalta oikeesti päätetyksi. :/ Outoa, kun on samanaikaisesti tunne, että kivastihan on taas saatu juttuja etenee, jee jee, mutta samaan hengenvetoon ahdistaa, kun asiat on niin "alustavasti valmiita ja suunniteltuja"...mmh.

Kuva: By ©VaaleaLilja

No napsin kuitenkin yhtenä innokkaana hetkenäni, kuten yllä vienosti näkyy, meidän hääpöytien somisteista kuvia (kivaa!), sillä ajattelin, että jos on hääpäivänä juhlatilaa koristellessa kiire, enkä pysty olemaan paikalla ihan loppuun asti, voin jättää sulholle/kaasoille/bestmaneille kuvia, jotta tietävät, mitä meikän päässä on liikkunut tavaravuoria ja askartelusäliä ostaessa. ;) (Tää oli, jos nyt ollaan ihan tarkkoja, oikeesti sulhon idea. Miettikääs! On se vaan niin paljon fiksumpi kuin minä! :D).
Mutta ei kyllä todellakaan ole hullumpi idea, vaikka taas ehkä snadisti yliorganisoidulta voisikin kuullostaa. Kyllähän sellaiset kuvat oikeesti auttaa itseäkin hääpäivän hulinassa ja poistaa mahdollista turhaa(!?) stressiä, kun voi vaan kuvasta katsoo, että mitä tuli laittaa minnekin esille. No, sanokaa nyt, että tekin ootte tehneet näin, eikä vain me kahjot? ;)

Linkki
Vieraslistan laatimisesta
Lähiaikojen tärkein asia olisikin nyt lyödä vieraslista lukkoon (mikä tarkoittaisi myös vanhempien informointia asiasta, jotta vältytään sitten siltä mielipahalta, jos/kun joku heille "must have- henkilö" ei olekaan mahtunut listaan. Ennakointia siis! ).

Vieraslistan vahvistaminen ja kutsut / vp. saaminen on siinä mielessä seuraavaksi tärkein hoidettava juttu, että siitähän nuo kaikki muutkin "vielä alustavat" asiat alkaa selkenemään. Kun ollaan saatu vieraslista ja kutsut kuntoon, voi alkaa tarkentamaan muitakin asioita, kun tietää ihmismäärän, menekit ym. askartelutarpeet paremmin.
Eli tää on vielä se isoin yhä auki oleva asia ts. ois päätöksen paikka. :o
Hieman ehkä ahdistaa-aa...

6 kommenttia:

  1. Paljonko teille tulossa suurinpiirtein vieraita ? :) täällä jo ens vuotta varten pähkäillään, että minkälaisella porukalla sitä oikein juhlisi.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kysymys! :D Ollaan sulhon kanssa päätetty, että _yritetään_ pitää vierasmäärä noin 80 henkilön tuntumissa. Tosin vielä ei tarkkaa määrää siis ole, kun ei olle lopullisia kutsujakaan lähetetty tai vastauksia saatu, mutta toivotaan, että suurin piirtein tuollainen joukko saataisiin kasaan. :) Onko teillä sitten millaista kutsuvierasmäärää ollut aatoksissa tässä vaiheessa? Ajattelitteko pientä ja intiimiä vai isompia juhlia? :)

    VastaaPoista
  3. Ollaanpa siellä oltu ahkerina, eiks teillä ollu heinäkuussa häät?
    Tässähän alkaa itsellä paniikki iskeä kun katselee tota meidän omaa to do -listaa :)

    VastaaPoista
  4. Joo, on (vasta) heinäkuussa. Mutta tiedän jo nyt, että loppukevät on niin kiireistä, ettei varmaan ehditä hirveesti häiden parissa touhuilla, joten on hyvä aloittaa jo nyt. Koska luultavasti loput jutut jääkin aika viimetippaan! :D

    VastaaPoista
  5. HEI! Ihanaia askartelu ideoita häihin!!! Tästä on paljon apua minulla häät vasta vuoden päästä, mutta häähömpähtäneenä olen hankinut jo lähes kaikki pöytäkoristeet yms. Nyt etsin koko tilan koristelu vinkkejä ja täälähän niitä on. Olen suunnitellut omiin häihini tuommoista täsmälleen samanlaista BAR kylttiä minkä olet koristellut ja mietinkin voisinko ostaa sen sinulta kuhan teidän juhlanne ovat ohi?
    terveisin yli innokas häähöpsöttäjä. :)

    VastaaPoista
  6. Anteeksi hiljaiseloni, mutta työkiireet ovat olleet järkyttäviä, eikä mulla ole ollut aikaa enää blogin kirjoittamiselle todellisen hääjärjestelyn ja töiden ohella, mutta kiitos niille, jotka eivät ole blogia tästäkään huolimatta hylänneet. :D

    Mirkku: kannattaa kyllä alkaa hoitelemaan hääjuttuja pikkuhiljaa, sillä silloin välttyy viimehetken paniikilta varmimmin - koskaan ei nimittäin tiedä, kuten omalla kohdallani, mitä elämä tuo eteen juuri ennen häitä! :D Eli jos tiedät jo nyt, mitä haluat, hommaa ihmeessä juttuja varastoon vaan!! Ei se ole yli-innokasta, vaan järkevää ja ehkä pienesti innokasta hääsuunnittelua! ;) Juu, minä voin mieluusti luovuttaa sinulle tuon baarikyltin, jos vielä häidemme jälkeen sitä haluat ( eikä se ole kärsinyt merkittäviä vaurioita, jotta kehtaan sen eteenpäin antaakin!). ;) Ollaan siis yhteyksissä asiassa, kun häät on ohi - voin vaikka ilmoitella siitä sinulle täällä tai blogissasi, kun aika koittaa!

    VastaaPoista