2014/02/20

Hääkirkon valinnasta

Meille molemmille kirkko oli luonnollinen valinta, eikä sitä oikeastaan sen erityisemmin edes mietitty. Ei mielestäni siviilivihkimisessäkään mitään vikaa olisi, mutta ehkä olen kuitenkin jossain syvällä mieleni sopukoissa niin innostunut urkumarssin kuulemisesta, etten osaisi sitä muuksi musiikiski häissämme kuvitella. Aika perinteistä, tiedän, mutta ei kai aina tarvitse pyörää uudelleenkaan keksiä, jos se tuntuu itsellä ihan hyvin vielä toimivan. ;)

Sitä luulisi, että kirkon valinta olisi helppoa, mutta!

Vaalea vihkitilaisuus
Kirkkoa etsiessä mietimme, mitä toiveita meillä oikeastaan kirkolle oli - sijainnin lisäksi tietenkin.

Totesimme, ettemme ainakaan haluaisi tummaa ja synkkää kirkkoa, joita muuten jälleen kerran löytyy Suomesta melko paljon - outoa! 

Toive 1. Kyseessä kun on kuitenkin ilon ja onnen juhla, saisi myös kirkko olla mielestämme tähän ajatukseen sopiva, ts. vaalea ja valoisa
Tampereen Aleksanterin kirkko sisältä

Helsingin Vanhankirkon alttari ja kauniit värit

Porvoon Tuomiokirkko
Toive 2. Lisäksi minä toivoin, ettei kirkossa olisi vieraiden näkökenttää tukkivia tolppia/ tukipilareita, vaan että mahdollisimman moni vieraistamme voisi seurata vihkimistä vaivatta. 

Joskus olen itse saanut kokea tolpan takana istujan roolin, eikä se oikein ollut mukavaa, joten toivon, että vieraamme säästyisivät tältä. :) 


Toive 3. Yhteisenä toiveenamme oli myös, ettei kirkko olisi aivan järkyttävän iso.

Helsingin Tuomiokirkko

Mutta sitäkin ne vanhan ajan malliin rakennetut kirkkomme tuppaavat usein kyllä olemaan, vaikka eivät nyt ihan Helsingin Tuomikirkon mittakaavaa olisivatkaan, joten tästä jouduimme ehkä hieman itsekin tinkimään. 

Tampereen Aleksanterin kirkon pihamaa


Kuopion Tuomiokirkon pihamaa

Toive 4. Se, mitä molemmat innoissamme myös kirkolta toivoimme, olisi kaunis sisääntulo, pihamaa ja kaareva tai muuten kaunis kirkon ulko-ovi, jossa saisi kauniita "hääpari holvikaaren alla"-tyyppisiä kuvia!

Suudelma oven alla. Kaunis (must have) kuva kirkolta!

Yllättävä matka
Kirkko olisi siis jälleen yksi asia, joka häitä suunnitellessamme yllätti meidät täysin! Emme todella olleet ajatelleet, että kirkon etsimiseen menisi juurikaan aikaa, sillä emme rehellisesti sanottuna olleet edes ajatelleet, että meillä olisi näinkin paljon toiveita kirkolle. Mutta käydessämme eri kirkoissa, huomasimme pikkuhiljaa, että tietyt jutut eivät miellyttäneet meitä kumpaakaan, kun taas toiset asiat olivatkin meille melko tärkeitä. Hassua, mutta tämän kokemuksen valossa, yllättäen kirkko kai olikin meille sittenkin suht tärkeä juttu. Jotakin kompromisseja tietenkin on matkalla tehty tässäkin asiassa, mutta mielestämme ainakin suht monta "kriteeriä" täyttävä kirkko on nyt löytynyt! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti