2014/02/11

Will you be my bridesmaid?

Kaason ja bestmanin valinta
Yksi morsiamen tärkeistä päätöksistä häihin liittyen on tietenkin kaasojen valinta. Luonnollista on usein valita oma sisko tai paras kaveri, mutta eihän asiassa mitään virallista sääntöä tietenkään ole. Itselleni kaason valinta oli ehkä siinä mielessä haastavaa, että sekä minulla että sulhasellani on vain veljiä, eikä siten suoraan suvun kautta sopivaa kaasomatskua ollut ennalta asetettuna. 
Ystävien kohdalla taas sain pohtia pääni puhki, kenet tehtävään valitsisin loukkaamatta kenenkään tunteita tai olematta liian tungetteleva - jos vaikka kaveri ei olekaan mielestään niin kaasomateriaalia kuin itse olen ajatellut. Lopulta päädyin siihen, että valitsin kaksi kaasoa, koska meillä on myös kaksi bestmania. Mitään suurta jenkkityylistä seuruetta emme halunneet, eikä se olisi meille luonnolliselta tuntunut, kun meillä on muutenkin melko pieni läheisten ystävien piiri. Olisi vain tuntunut meidän kohdalla todella kornilta valita alttarin sivuun seisomaan isot ystäväjoukot, vaikka toisille se voisi olla ihan itsestäänselvyys. Me vanomme kuitenkin pienen ja vähäeleisen nimeen tässä asiassa.


Kaasosaattue jenkkityyliin. (Kuva)
Kaasokuva: täältä

How to pop the question?
Kun kaasot oli valittu, mietin pitkään, miten asiani heille esittäisin. Kuinka kysyä tällaista asiaa, ilman että toinen tulee aivan yllätetyksi, eikä koe, että pyynnöstä ei tarvittaessa voisi esimerkiksi kieltäytyä. Toisaalta mietin, että kaasoni ovat minulle sen verran tärkeitä ja hyviä ystäviäni, joten uskaltaisivat kyllä kieltäytyä, mikäli siltä tuntuisi. Päätinkin lopulta, että esitän kysymyksen lahjan muodossa. Annan jonkin pienen lahjan, jossa myös on jo koottuna ideoitani, ajatuksiani ja toiveitani meidän häiden tyylistä, ohjelmasta ja muista järjestelyistä. Näin ollen kaasot myös jo tietävät pakettiin tutustuessaan, mihin ovat ryhtymässä ja voivat siten paremmin arvioida mitä tuleman pitää ja haluavatko ylipäätään olla mukana! :D

Kuva: by ©VaaleaLilja

Aloin siis askarteluhommiin; etsintöjen jälkeen, löysin Prisman askarteluosastolta sopivia pahvirasioita, joihin laittaisin sisälle koottuja ideakuvia niin hääpäivän ajankohdasta, teemaväreistä, toivenumeroista ja - ohjelmista, polttareista sekä tunnelmasta. Leikkelin pahvista ja printtikuvista pieniä "vihkosia", joissa oli minua miellyttäviä hääideoita. 

Morsiamen tärkeät ystävät, tukijat ja huolenpitäjät aka kaasot. :) (Kuva)

Lisäksi löysin netistä kivan ohjeen siitä, mihin kaasoja hääpäivänä tarvitaan. Sen innoittamana askartelin pinon päällimäiseksi kortin, jossa kerroin miksi toivoisin juuri nämä tytöt kaasoikseni ja mikä heidän tehtävänsä olisi.

Itse jätin tuon kortin "Your dresses" pois, mutta muut toteutin. :) (Kuva:)

 Ja tietenkin kysyin laatikon avulla tytöiltäni, suostuisivatko he tehtävään; sen tein laatikkoni sisäkanteen liimatulla The Wedding chicksien pohjan avulla tehdyllä printtikuvalla,  jossa luki: " Will you be my bridesmaid?".

Kuva: by ©VaaleaLilja
Lisäsin laatikkoon myös kuvia menneisyydestämme ja yhteisistä kokemuksistamme, joiden avulla kerroin, että juuri näiden seikkailujen myötä on nyt päädytty tähän suureen hetkeen sekä kysymykseeni. :)

Lisäksi laitoin boxiin pari "favoria" kaasoille, eli teemavärin mukaisen kynsilakan, karkkibuffettia kuvaavan tikkarin, otteen photobooth propseista ja  vaaleanpunaisen tuikkukynttilän. :) 

 Lopuksi kasasin kaikki sisällöt huolellisesti suunniteltuun järjestykseen boxin sisään ja koristelin laatikot teemamme mukaisesti kakkupaperilla ja juuttinarulla.


Kuva: by ©VaaleaLilja
Kuva: by ©VaaleaLilja

Mielestäni tämä oli hauska ja kunnioittava tapa kysyä ystävää kaasoksi, ja lisäksi myös boxin tekeminen oli itselle antoisaa puhaa. Samalla tuli pohdittua valintaa ja myös sitä, miten oman pään sisällä olevat visiot häistä saa kerrottua jollakin tavalla myös toisille. Olen sitä mieltä, että jos (ainakin toivottavasti) vain kerran elämässään häitä pääsee järjestämään, voi myös tällaisten pikkuaskartelujen eteen nähdä vähän enemmän vaivaa - siitä jää kiva muisto ja ainakin saa olla täysillä häähömpöttelyn pauloissa sen hetken, kun siitä luvallisesti saa nauttia! :) Mitäs tykkäätte muut ideasta? Onko muita kivoja ideoita, miten kaasoille ja bestmaneille voisi kysymykset esittää hauskasti? Me tehtiin myös bestmaneille pienemmässä mittakaavassa samantyyppiset "ideavihkoset" kysymyksillä varustettuina, mutta sillä tavalla sopivan miehiseen tyyliin, ks. kuva. :)

Kuva täältä:

NOTE!
Lue ja katso lisää kuvia bridesmaid- boxeistani DIY-sivultani!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti