2014/02/24

Kaasojen asut ja hius- / käsikoristeet


Muutaman hiljaisen päivän jälkeen löysin (ilokseni) jälleen aikaa häätouhuille, joten tänään puhutaan kaasoista, joiden asut ovat pohdituttaneet minua jo muutaman viikon, aika piinaavasti...
 
Väri ja malli pohdintaa
Täytyykö kaasojen pukujen olla samanlaisia? Entä mitä väriä, pituutta ja mallia pukuvut saisivat olla? Etenkin jos kaasoja on useampi, tämä kysymys ei ole lainkaan niin yksiselitteinen kuin voisi luulla.  Varmaan monet morsiamet miettivät tätä kysysmystä ainakin jossain kohtaa hääsuunnittelujen aikana ja ainakin itse olen todennut tämän olevan yksi kinkkisimpiä kysymyksiä häihin liittyen. Sillä kaikki ns. "suuret päätökset" on ollut helppo tehdä yhdessä sulhasen kanssa ja meidän toiveita mukaillen mieluisiksi, mutta tämä asia, joka mielestäni on kuitenkin tärkeä, on hankalampi. Koska en missään nimessä halua olla mitenkään päällekäyvä, mutta kuitenkin ehkä pikkuisen toteuttaa häidemme visiota myös kaasojen ja bestmanien asujen kohdalla, olen pohtinut tovin sitä, miten omat toivet voisi kohteliaasti esittää kaasoille ja bestmaneille. :) Jokaisella  meistä on oma tyylinsä, enkä minä kyllä missään nimessä haluaisi pakottaa kasojani mihinkään sellaiseen asuun, josta he eivät itse pitäisi tai tuntisi oloaan siinä juhlapäivänämme miellyttäväksi. Siksi olenkin hieman puun ja kuoren välissä; toisaalta minulla on ajatukseni ja toiveeni kaasojen lookista, mutta toisaalta en halua painostaa ketään sellaiseen, mikä ei juuri heille sovi.Mitä tässä siis pitäisi tehdä...?

Ihanan rento värimaailma ja tyyli, tykkäisin ja varmaan kaasonikin tykkäisivät.

Kenen leipää syöt sen lauluja laulat, vai mitenkäs on tämän laita nykyään...?
Tietenkin esiin nousee myös kysymys siitä, maksaako morsiuspari kaasojen ja bestmanien puvut vai maksavatko he ne itse. Jenkeissä tämä taas lienee päivän selvä juttu, mutta Suomessapa ehkä ei. Ehkä tästä syystä on myös jossain määrin ymmärrättevämpää se, että tv:n bridezillat ovat myös kaasojen asujen kanssa tarkkoja, kun kerran niistä usein itse myös maksavat (vaikka ihan överiksihän nuo bridezillojen reaktiot kyllä aina menevät, mutta joo ei siitä enempää! :D). Kuten sanottu, minulle tämä kysymys on jostain syystä mitä kiusallisin. En halua pakottaa ketään pitämään juuri minun päättämääni asua, vaan sellaista jossa he tuntevat olonsa kauniiksi, joten en koe myöskään mielekkääksi mennä omin päin ostelemaan kaasoille asuja, joita heidän sitten olisi "pakko" pitää. Mutta toisaalta toivoisin kuitenkin voivani edes ihan hieman vaikuttaa puvun ostamiseen, ainakin noin värien puolesta. Mikäli kaasot itse maksavat asunsa, on minusta kuitenkin ehdottoman kohtuutonta mennä sanomaan, ainakaan liian hanakasti, millaiseen pukuun heidän tulisi panostaa. Olen tässä asiaa pohtiessani kuitenkin tullut siihen tulokseen, että ehkä morsiamena saa kuitenkin aina esittää muutamia toiveita ja se on ihan OK. Mutta siltikin myös näiden kainojen väritoiveideni esittäminen tuntuu minusta jotenkin tosi hankalalta... en tiedä miksi, tuntuu ehkä vain jotenkin hirveeltä päällepäsmäröinniltä puhua kaasojen asujen väreistä kuin se nyt olisi oikeesti maailman tai edes häidemme tärkein juttu, hehe!

Toisaalta, tärkeintähän on kuitenkin se, että kaasot viihtyvät puvussaan ja siten myös roolissaan hääpäivänämme. After all, ovathan hekin morsiusparin ohella melkolailla koko päivän esillä, joten pitäähän heidän asuissaan viihtyä. Olen tässä vaiheessa ainakin sitä mieltä, että olkoon kaasojeni puvut sitten vaikka eri mallisia ja pituisia, kunhan ne miellyttävät myös kaasojani itseään, eikä vain minua! :)

Lovely light and bright - kevyttä materiaalia ja kesäistä hulmuavaa helmaa.

Toisaalta ehkä asia on myös niin, että kaasot ovat kuitenkin morsiamen läheisiä ihmisiä ja haluavat myös olla mukana morsiamen ja sulhasen tärkeässä päivässä kunniatehtävän mukaisella tavalla, eikä puvun ostaminen varmaan tällöin muodostu kulmakiveksi yhteiselle päivälle, vaan toiveet onnistutaan sovittamaan yhteen yhteistoimin. :)

Jos saisin toivoa
Minusta olisi kuitenkin kivaa, ettei alttarin sivuilla olisi aivan täysin eri värimaailmoista olevia pukuja, ja että puvut ehkä jotenkin sointuisivat meidän häidemme muuhun teemaan / värimaailmaan. Näyttäähän se jo kuvissakin kauniimmalta kuin kaksi toistensa vastaväriä olevaa pukua, tyylliin: yksi keltaista, yksi mustaa ja kolmas vaikkapa vielä vihreää, huh.

En haluaisi tällaista sekametelisoppaa. Ahdistuisin. :D

Ja tietenkin valkoinen on ehdoton nou nou. Koska tarkempia kriteerejä puvulle ei oikeastaan ole, kuin tuo teemaan sopiva väritoive, uskon, että onnistumme kaasojeni kanssa löytämään sellaisen väripaletin, joka meidän kaikkien makuun mukautuu.

Mitä värejä sitten toivoisin?
I like the most:

Peach, Peach, Peach. 
LOVE THIS - ehdottomasti tämä olisi paras mahdollinen sävy! Hempeä, mutta tarpeeksi kontrastia valkoiseen.

 
Ainakin juuri nyt sekä näiden pukujen malli että väri miellyttää minua täydellisesti! Kaiken lisäksi puvuissa on ripaus pitsiä.


Rose Rose, Rose.  & Blush, Blush, Blush. 

Like this! Mutta ei kuitenkaan enää yhtään vaaleampaa, sillä toivoisin, että valkoinen erottuu joukosta hyvin. ;)

Coral is okay too...

Tällainen korallikin vielä käy hyvin, kunhan ei mene liian kirkkaaksi tai fuksiaan päin.

...but NOT white or nude! :) 
Valkoista lähinnä siksi, että näissäkään kuvissä ei juuri erota, kuka se morsian oikein on. Ja nude taas osin samoista syistä, mutta myös siksi, että toivoisin äitiemme pukeutuvat beigen sävyyn, joten haluan myös heidän erottuvan edukseen joukosta.

Kuka on morsian?

Kolmet häät vai morsian kuin kaasonsa?
Mutta toisaalta tuo tämän julkaisun ensimmäinen kuvakaan ei ole huono, sillä myös vaaleanharmaa tai hennosti sinertävä harmaan sävy voisi olla ihan kiva pukuväri tytöille. :)

Laitetaanko lyhyttä vai pitkää?

Minulle puvun pituudella ei oikeastaan ole väliä, mutta luulenpa, että helpointa ja edullisinta on löytää perusmallin puolipitkää juhlamekkoa, jota on kuitenkin melko paljon tarjolla kaupoissa kuin kaupoissa.


Puolipitkä
Sanottakoon nyt kuitenkin, että kunhan väri on ok, pituudella ei ole minulle kyllä mitään väliä. Ja vaikka kaasoillani olisi eri pituiset puvut, ei asujen pituuserokaan mielestäni olisi häiritsevää. Olen siis täysin värien perään! :)

Ihana harmaan sävy ja pitkä mekko. Ei paha!


Entä sitten kaasojen kampaus ja muut koristeet? 
En ole aiemmin juuri tätä miettinyt, mutta en kuitenkaan ehkä laittaisi amerikkalaistyyliin kimppuja kaasoilleni, sillä minusta ne ovat vain heidän tiellään, kun he kuitenkin lähes taukoamatta "saavat" päivän aikana liikkua, puhua ja puuhastella morsiamen ja sulhasen apuna. 


Kukkia käsissä ja päässä - vähän jo liikaa kenties.

Olisin ehkä enemmänkin hiuskoristeen tai vieläkin enemmän tällaisten upeiden käsikoristeiden kannalla.


Ihana, hento ja käytännöllinen käsikukka.
 
Esim. AINO- hius- ja käsikoristeiden hankintaa olen tuumaillut. Mutta jo tällaisten käsikoristeiden avulla kaasojen ilmeseen tulisi pientä erityistä juhlavuuttaa lisää, ja samalla ne olisivat kevyet ja helpot käyttää päivän aikana. Itse ainakin tykkään tästä ajatuksesta kovasti, pitää toki vielä tuumailla asiaa myös yhdessä kaasojen kanssa. :)

2 kommenttia:

  1. Piipahda kurkkaamassa Lauran blogissahttp://palomiehenmorsian.blogspot.fi/2013/05/kaasojen-kauniit-hiuskukat.html
    sekä hänen että kaasojen persikkaisia hiusasusteita sekä Rimman blogissa
    http://fiilistelijanpilvilinnoja.blogspot.fi/2013/09/meidan-haat-valmistautuminen.html hänen kaasojen käsikukkia :) Satu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä Satu, pitää ehdottomasti vielä kurkata nuo hiusasusteet! Ainakin Rimman blogin kaasojen käsikoristeet olivat minusta aivan ihanat, joten ehkä tosiaan laitan ne vielä tilaukseen kaasojen kanssa keskusteltuani! ;)

      Poista