2014/02/07

Kakkupaperilla koristellut karkkitötteröt

Häihin tai vaikkapa puutarhajuhliin:

Nämä DIY- tötteröt ovat mielestäni suloisen kotitekoisia ja näppäriä juhlissa, joissa ei koko iltaa istuta paikoillaan. Tötteröissä herkut kulkee mukana ja jokainen voi valita mieleisensä combon naposteltavaa. Meillä tötteröt tulevat häidemme karkkibuffaan, mutta nämä sopivat mielestäni hyvin moniin juhliin ja muullekin "kuivamuonalle", kuten pähkinöille, kuivatuille hedelmille ja vaikka söpöiksi popcorn- astioiksi. Myös pikkuväki saattaisi pitää tällaisista tötteröistä niin häissä kuin  lastenjuhlissakin. Tötteröt muistuttavat itseäni hieman myös saksalaisen perinteen mukaisista 1. luokkalaisten koululaisten karkkitötteröstä, joita he saavat ensimmäisiä kouluvuosien askelia ottaessaan - tämäkin perinne ryövätään nyt häihimme! :)

Kuva: By ©VaaleaLilja

Tötterön kasaaminen on helppoa; itse tein ensin sapluunat ruskeasta, normaalia kovemmasta askartelupahvista ja leikkasin muottien avulla harmaanvalkoisista kuviollisista askarteluapereista tötteröneliöitä, jotka teippasin kaksipuoleisella teipillä kasaan. Tötteröt voi kasata myös kokonaan nitomalla, mutta minun silmääni niitit hieman tökkivät ja rikkovat harmoniaa, joten päädyin kaksipuoleiseen teippiin, joka on näkymätön ja siisti tapa tehdä liitokset.

Kuva: By ©VaaleaLilja
Kun itse tötteröt olivat kasassa, leikkasin muotilla sisälle vielä voipaperista (rasvan imevän) kerroksen, jottei esimerkiksi suklaisemmat karkit tee tötteröille hallaa, etenkin kesähelteellä. Teippailin jälleen voipaperikerroksenkin parista kohdasta kiinni tötteröalustaan ja loppuviimeistely karkkipikareihin tehtiin kakkupaperilla, josta leikkasin koristeet sopivaan muotoon tötterön reunoille. Muottien avulla tötteröistä tulee luonnollisestikin suhteellisen samankokoisia, jolloin tötteröt saa helposti sopimaan sisäkkäin ja ne on helppo asetella esille. Käyttämäni kakkupaperi antaa mielestäni myös tötteröille kivasti häidemme teemaa mukailevan söpöily-lookin. Näiden askartelu on hauskaa ja oikeastaan melko rentoa iltapuuhaa vaikka tv:tä katsellessa! :)

Kuva: By ©VaaleaLilja
Ostin Lyhtytalon alennus-myynneistä joulun jälkeen sinkkiastioita, joihin tötteröt pinotaan ainakin osittain esiin häissämme. Kaikki tötteröt eivät varmasti näihin astioihin mahdu, joten osa tulee todennäköisesti laitettua ihan vain jonoiksi karkkibuffetpöydälle. 

Mielestäni tötteröt ovat ihana vaihtoehto häiden karkkibuffettiin perinteisten paperipussien sijaan. :)Kuva: By ©VaaleaLilja
 
Huom! Voit katsoa tarkempia tötteröiden askarteluvinkkejä ja -kuvia blogini DIY- sivulta, jonne tulossa lähipäivinä myös muita toteuttamiani häihin liittyviä askartelu- ja lahjaideoita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti