2014/02/10

Polttarit

Ajattelin kirjoittaa polttareista parilla sanalla, sillä aihe on minulle siinä mielessä ajankohtainen jo nyt, sillä olemme tulevana viikonloppuna viettämässä ystäväni polttareita. Polttareita suunniteltaessa on tietenkin monia asioita mietittävänä, kuten asut, ohjelma, raha, ajankohta jne., mutta itselleni kaikkein tärkeintä on kuitenkin se, että läheiset ystäväni olisivat päivässä mukana ja pääsisivät paikalle! Kuten häät myös polttarit ovat monille ainutkertaisia asioita, ja niiden jakaminen rakkaiden ihmisten kanssa tekee päivistä erityisiä.

Tärkeimmät mukana. (Kuva:)

Hyvät polttarit on tehty...
Ohjelman puolesta olen itse muutamat polttarit kokeneena miettinyt, ettei minulle niinkään olisi tärkeää se, että saan kokea jotakin todella erityistä ja huimaa, kuten esimerkiksi benji- tai laskuvarjohyppyä, vaan ennemminkin se, että pääsisin viettämään aikaa ystävieni kanssa - kunnon tyttöjen iltaa! Itse nauttisin eniten siitä, että ystäväni olisivat miettineet juuri minua päivää, iltaa, yötä ja seuraavaa aamua suunnitellessaan.

Salkkuun voisi paktata muistoja, kuten kuvia ja musiikkia, menneisyydestä polttari-illan tunnelmointiin ja pienen "selviytymispaketin". (Kuva:)

Morsion Survival Kit on hauska idea. (Kuva:)

Tärkeää olisi, että he haluavat olla mukana yhteisessä illassa. Itse ainakin koen, että hauskimmat polttarit syntyvät, kun polttariseurue on huomioinut morsiamen henkilökohtaisesti ja nähneet sillä tavalla vaivaa kivan illan eteen ja ovat mahdollisesti valmiita viettämään aikaa ihan vaikka seuraavaan päivään asti morsiamen ja koko polttariseurueen kanssa. Morsiamen elämänkokemukset, harrastukset, erityisosaamiset, reissut ja sulhanen ovat hyviä lähtökohtia hauskan illan ja ohjelmanumeroiden järjestämiselle. Niistä ja yhteisestä ajasta syntyvät hyvät juhlat, joita voidaan vielä seuraavana aamuna ja päivänäkin herkullisen ruoan ja hyvän seuran parissa fiilistellä! 

Itselleni olisi ystävien ja hauskan ohjelman lisäksi polttareissa keskeistä, että tarjolla olisi hyvää ruokaa ja tietenkin juomaa - ruokafiilistely on minulle keskeinen osa juhlatunnelmaa. Esimerkiksi päivän aloitus yhteisellä aamubrunssilla olisi ihanaa, energinen startti hyvään päivään. :) 

Energinen startti päivään (Kuva täältä:)

Kuva: Garden Party- fiilistä
Jos sää sallii päivän muuta ruokailua voisi harkita vaikka ulkosalle puutarhaan tai pique nique- meinigillä.

Raha ratkaisee?
Kyse ei ole mielestäni siitä, millaisen rahallisen panostuksen iltaan laittaa, vaikka toki jokin investointi aina hyvään iltaan vaaditaan, mutta enemmän kyse on mielestäni juurikin henkilökohtaisesta huomioinnista ja omistautumisesta asia. Toki itse polttareissa olleena ja tulevana morsiamenakin mielestäni saa olettaa, että polttariporukka on valmis myös panostamaan jossain määrin rahallisesti iltaan, sillä eihän mikään ole ilmaista. Mutta toki kaasoilla on mielestäni tässä erityinen asema, että he saavat asettaa morsiamen läheisinä ihmisinä polttari-illalle raamit ja mittasuhteet, jotka kokevat kohtuullisiksi. Riipuen tietysti siitä, ovatko polttariporukan jäsenet työssäkäyviä vai kenties vielä opiskelevia, on mahdollisuudet rahankäyttöönkin erilaiset. Mutta tuskin kukaan todellinen morsiamen ystävä haluaa pilatan iltaa sillä, ettei olisi valmis osalistumaan iltaan rahallisista syistä jotuen -  ei polttareissa kuitenkaan niin isoista summista yleensä puhuta, etteikö ystävyys voittaisi siinä puntarissa. :)

Skumppa kuuluu polttareihin! ( Kuva)
Tietysti polttareiden ajoittaminen heti häiden alle, voi aiheuttaa osallistujille enemmän rahallisia paineita, jos mielessä on jo häälahjojen, oman juhla-asun, kyytien, majoitusten ym. ostaminen itse hääpäivänä. Ehkäpä myös tästä syystä - kuin myös hääparin muun hääjärjestelykiireen huomioiden - jättäsin itse polttarit pois aivan häiden alta ja pitäsin ne reilusti aikaisemmin, vaikka jo 4-6 viikkoa ennen häitä.

Hienoa on myös se, että polttarisankarin pukeutumisen ja kylttien ym. lisäksi myös polttariporukalla olisi jokin yhteinen look, josta "morsiamen tukijoukon" erottaa. Itse ainakin toivoisin tätä, sillä minusta juuri tällaiset pienet jutut osoittavat, että illan eteen on nähty vaivaa ja ajateltu sitä, miltä myös muistoksi jäävät kuvat illasta näyttävät, kun kaikki ovat mukana yhteisessä jutussa. :)

Itse inspiroiduin polttariaihetta pohtiessani kovasti Fiilistelijän pilvilinnoja- blogin polttaritunnelmista. Myös Palomiehen morsian- blogissa kuvatatut polttarit olisivat ainakin polttaripäivän ruoan, asujen, hemmottelun ja saunan ja illan juhlien osalta aivan täysin minunkin mieleen, joten jotain sellaista toivoisin salaa itsellekin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti