2014/02/03

Pastellisävyjen harmoniaa, valkoista pitsiä ja kakkupaperia

Moodboard- ilottelua

Jos todennäköinen häidemme teemaväri sattuisi olemaan vaikeasti pääteltävissä, esimerkiksi blogini ulkoasua katsellessa, ajattelin että raapustan tänne muutamia ajatuksia hääväreistä ja minua innostaneista moodboardeista.

Something like this (kuva täältä:)
Not this pink (kuva täältä:)
Jos on kerran teemavärit, miksei sitten myös teemamateriaalit? 
Olen kai todellinen prinsessa mieleltäni, sillä olin heti hääaihetta päässäni pyöritellessä sitä mieltä, että häidemme väreissä pitää olla puhdasta, raikasta valkoista, vähän pitsillä ja pientavaroilla tuotua vintage-tunnelmaa sekä söpöä, hentoa vaaleanpunaista. Tai oikeastaan en välitä puhua vaaleanpunaisesta, sillä monesti se mielletään keskusteluissa virheellisesti vahvaksi pinkiksi tai tyttövauvan vaaleanpunaiseksi. Mielessäni kuitenkin näen vaaleanpunaisesta puhuttaessa roosansävyjä yhdistettynä hentoon koralliin, joten puhunkin teemavärinämme roosasta, nudesta, shampanjasta ja valkoisesta väärinkäsitykset välttääkseni! :)Värit kuitenkin mukailevat muuta teemaa, tai ehkä myös toisinpäin eli ovat sen perusta, mistä käsin muu romantic shabby chic- hääkokonaisuus yritetään rakentaa.

Rose, blush and gold - teemaväreinä ja lace- teemamateriaalina. (Kuva täältä:)

Peach, cream and white. (Kuva täältä:)

Valkoinen on myös sulhasen mieleen, eikä hän onneksi vastustanut toivomaani roosaakaan, vaikka sanottakoon nyt heti blogin alussa, että meillä kotona ollaan puolin ja toisin melko tarkkoja värien ja sävyjen kanssa, sillä myös sulholla on erittäin vahva silmä näille asioille - mikä on minusta ihanaa! Meillä on molemmilla mielipiteitä ja usein, onneksi, hyvin yhteneviä näkemyksiä niin väreistä, kodin sisustamisesta kuin pukeutumisestakin. Minusta on ihanaa, että olen saanut rinnalleni ihmisen, joka ei perinteisten miesten tyyliin ärsyynny sisustuksesta puhuttaessa, vaan ennemminkin vapaapäivinä ehdottaa minulle, että lähdettäisiinkö me kulta käymään huonekalukapoilla. Näin ollen hieman uumoilin, että "hubbyllani " olisi saattanut olla enemmänkin ajatuksia myös häiden väreistä, mutta koska juhlapaikkamme on mielestämme jo itsessään melko kaunis, sulho oli sitä mieltä, että saan somistella paikan pienillä jutuilla juuri kuten haluan. Ehkä raja siis menee tässä - häät ovat oikeesti ns. tyttöjen juttu! ;)
Peach and rose. (Kuva täältä:)

Pitsiä ja kakkupapaeri-inspiraatioita. (Kuva täältä:)

Hempeetä ja söpöä joo, mutta ehkä kenties sittenkin niiden tilalle muutamia räiskyviä väripilkkuja erottumaan juhlatilan somistuksesta?

Toisaalta Pinterestistä bongaamani moodboardit, joissa kevään pirteä keltainen on raikastamassa rauhallista harmaata värimaailmaa, ei myöskään olisi hullumpi teemaväri. Ei ehkä ihan perinteinen vaihtoehto, mutta jotenkin raikas ja houkutteleva, vai mitä?


Keltainen pirskahdus harmaan keskellä. (Kuva täältä:)

Ainakin näin kevättä odotellessa minusta tuntuu, että keltaisen vetovoima lisääntyy, mutta ehkä pääsiäisen jälkeen ihastun taas jälleen keväiseen roosaani. Olen kuitenkin tainnut jo niin kauan rakastaa kaikkea tyttömäisen hempeää, romanttisen pehmeää ja pitsiä niin vaatteissa kuin sisustuksessakin, että luonnolliselta tuntuu valita väriteemaksemme: roosa ja puuteri höystettynä ihanan puhtaalla valkoisella. Ei se korallikaan huono lisä olisi, mutta ehkä kaikkea ei voi saada ja kannatakaan seikoittaa keskenään. Eli eiköhän se niin ole, että tätä tyyliä värimme tulevat "houkutuksista" huolimatta olemaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti