2014/02/26

Hento kuin harso...

Harsokukkakimput kaasoille.
. . . kukka, joka on todennäköisesti hääpaikkamme pöytäkoristeena lyömätön. Tänään siis luvassa hetki pohdintaa kukka-aiheen parissa.

Olen totaalisen ihastunut harsokukan haurauteen, mutta myös sen vienoon kauneuteen. Etenkin pidän kuitenkin sen luonnollisuudesta ja helppoudesta. Helppous ja rento näyttävyys ovat hääpäivämme koristelun avainsanoja, joten tähänkin harsokukka sopii kuin nenä päähän, ainakin näin uskon! :)

Harsokukka toisi mielestäni paitsi kauniin ja herkän sekä siten teemaamme kivasti sopivan lookin, myös ihanan rennon tunnelman juhlatilaamme. Jos pöytiä koristaisivat, jotkin kovin tarkkaan suunnitellut ja huolella asetellut "center piece"- tyyppiset kukkakoristeet, loisi se mielestäni muutenkin ehkä vähän jo juhlavaan tilaamme aivan turhan virallisen tunnelman! Lyömme viralliset asetelmat villaisella
Varsinaisille pöytäasetelmille sanomme siis ei, ja valitsemme kukkiimme mieluummin itsekerätyn kesäkimpun- fiiliksen.
Haluaisimme myös, että juhlatilamme pöytiä koristaisivat useammat pienemmät "kimput", eikä vain yksi iso asetelma per pöytä, joten tyyli, jota haemme on mielessämme jotakin tällaista:


Pöytiin harsokukka-astelmia

Kuva: By ©VaaleaLilja


Rentoa, hentoa, kesäistä ja kaunista juhlaamme - harsokukka on varma valinta
Tämän fiiliksen etsimisessä kukkavalintamme on mielestäni lyötämätön. Harsokukan lisäksi toinen ihastukseni kesäkukissa on neilikka, josta voisi kieltämättä saada ihania roosan ja persikan värejä tilaan. 

Mutta harsokukassa toki on se etu, että siinä sävy on aina kutakuinkin sama, eikä sen väriä tarvitse jännittää, kuten muiden kukkien kanssa usein on - riippuen aina siitä, mitä sävyä floristi on onnistunut tilaamaan. Näin harsokukan kanssa ei juurikaan jäisi arvailunvaraa juhlatilan koristelussa! :)


Pöytäkoristeet ja -numerot.

Harsokukkaa pikkupurkeissa.

Harsokukka istuu tarvittaessa luonnollisen kauniisti myös muiden kukkien sekaan.

Vain mielikuvitus rajana
Harsokukasta voi taiteilla monia asioita, eikä sen käyttömahdollisuudet raijoitu suinkaan vain kimppuihin. Itse olen tyytymässä ehkä vain kimppuihin ajallisista syistä, mutta kyllä minua nuo kranssit ja autokoristeetkin houkuttaisivat. Miten siis olisi harsokukka hääauton koristeena ja pihalla tai miksei vaikka kirkkonkin koristelussa? 

Tuolin tai kirkonkäytävän koristeeksi.

Me emme varmaan voi kirkkoa koristella, mutta jos sen voisin tehdä, olisi harsokukka tässä ykkösvaihtoehtoni - juurikin helppoutensa ja rentoudensa ansiosta.

Sopii moneen!
 
Kuva: By TuomasMikkonen

Harsokukka on mielestäni siitäkin armelias juhlatilan koristeluun sopiva kukka, että siitä on helppo muotoilla vaikka erikoisempiakin koristeita ja siitä saa helposti näyttävän asetelman pienellä vaivalla.  


Näyttävä harsokukkakranssi.

Ymmärtääkseni harsokukka ei myöskään ole näyttävyytensä huomioiden mikään uskomattoman kallis kukka, mikä tietenkin sopii tällaisen penninvenyttäjän hääbudjetille erinomaisesti! :) All in all, kiva lisä tässä kukassa siis on se, että samaa kukkaa voi käyttää niin moneen muuhunkin kuin vain pöytien koristeluun. Esimerkiksi juhlapaikan ulkotiloihin  siitä voi tehdä makeita rustiikkisia asetelmia tai vaikka ihanan kesäisiä köynnöksiä kulkuväyliä rajaamaan - simply lovely.


Pihamaan koristeet.

Hitsit, tämän tekstin myötä tuli taas kova kaipuu Suomen suveen. Unelmoin niin kovasti jo tulevasta kesästä ja harsokukista sisustuksessa, mutta ei auta vielä kai muu kuin fiilistellä vanhoilla kuvilla - etkö hei tulisi jo kesä, täällä oltaisiin jo ihan valmiita toivottamaan sut tervetulleeksi! ;)

Kuva: By ©VaaleaLilja


1 kommentti: